Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pilaf se zlatou cibulkou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 367 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché indické jídlo nebo velmi efektní příloha k pikantní rybě nebo krevetám.

Suroviny

rýže 400 g
basmati
olivový olej extra panenský 2 PL
římský kmín 1 ČL
hořčičné semínko 1 ČL
na plátky
sůl

Postup

1

Propláchněte rýži; vyplavovaná voda by měla zůstat čistá. Nechte okapat a vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte do poloměkka asi 10 minut, rýže nesmí být úplně hotová. Slijte a nechte vychladnout.

2

Ve woku rozehřejte olej a asi 1 minutu na něm opékejte římský kmín a hořčičná semínka, až začnou praskat. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatova. Přisypte jemně pokrájené chilli papričky a kurkumu a ještě 1 – 2 minuty míchejte. Přidejte do směsi rýži, osolte a duste tak dlouho, dokud rýže není měkká. Podle potřeby ji můžete mírně podlít vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč