Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohovo-jablečné knedlíky

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 12–13 minut
PT20M
Příprava 0:20
Česká

Ingredience

    • 4 jablka
    • 250 g měkkého tvarohu
    • 60 g másla
    • 2 vejce
    • cca 200 g hrubé mouky
    • ½ lžičky skořice
    • 1 prášek do pečiva
    • špetka soli
    • skořice, cukr a zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka. Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

10x ovocné knedlíky

Přidat komentář