Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Odpalované knedlíky s višněmi

Lahodný dezert nebo hříšné hlavní jídlo. Pozor na pecky!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 8 minutChladnutí: podle potřeby
PT40M
Příprava 0:40
Česká

Ingredience

    • 375 ml mléka
    • 20 g másla
    • špetka soli
    • 260 g hladké mouky
    • 2 prošlehaná vejce
    • višně
    • sůl
    • 50 g strouhanky
    • 40 g másla
    • případně cukr

Příprava jídla

Ve větším rendlíku svařte 375 ml mléka, 20 g másla a špetku soli, vsypte 260 g hladké mouky a vařečkou míchejte a prohřívejte, dokud se hmota nebude odlepovat od rendlíku. Sejměte z ohně a vymíchejte dohladka se 2 prošlehanými vejci. Zchladlou hmotu propracujte rukama a vyválejte na tlustší placku, tu nakrájejte na přibližné čtverce. Do každého zabalte cca 3 višně. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 8 minut. Jezte posypané 50 g strouhanky opečenými na 40 g másla, případně pocukrované.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

10x ovocné knedlíky

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Přidat komentář