Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s višněmi

Višně ani zdaleka nejsou tak oblíbené jako třešně. Jsou trpčí a kyselejší. Ale právě díky tomu lze výborně uplatnit při pečení. Višně lze konzumovat čerstvé, ale lze z nich připravit sirup či šťávu, kompoty, džemy, sirupy, kořalku nebo je přidat je do koláčů i likérů. Obzvlášť višňový džem se sladkokyselou výraznou chutí perfektně sedí v lineckém cukroví nebo čokoládových dortech. A co teprve višně v čokoládě!

...

 

  • Původní oblastí výskytu višně je Malá Asie, Kavkaz, Jihovýchodní Evropa a Balkán.
  • Višně obsahují antioxidanty, antokyaniny, třísloviny a kyseliny. Dále obsahují vitamín A, B, C, E a K, z minerálních látek obsahují jód, vápník, železo, draslík, mangan, fosfor, zinek, hořčík, sodík, měď a bór.
  • Višně mají protizánětlivé vlastnosti, pomáhají při léčbě artritidy, bojují proti nespavosti, jsou prospěčné pro srdce, brání vzniku zubního kazu, snižují oxidační stres, brání vzniku chudokrevnosti, podporuje zdraví vlasů.
 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč