Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Lepší než koláč

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Britská

Ingredience

    • 450 g pevných šťavnatých jablek
    • 250 g mraženého lesního ovoce  (doporučujeme např. značku Ardo)
    • 250 g mascarpone nebo zakysané smetany
    • 85 g krupicového cukru  (nejlépe hnědého)
    • 25 g másla

    Na těsto:

    • 200 g hladké mouky prosáté  s 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • 85 g na kousky nakrájeného  másla
    • 50 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
    • 150 ml mléka
    • nastrouhanou kůru z 1 citronu

     

Příprava jídla

1. Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2. Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3. Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
tento dezert je prostě úžasný, hlavně v létě
Obrazek uzivatele
Vyborne i s rebarborou ! Akorat to chce vic osladit.
Obrazek uzivatele
výbornej desert s úžasnou vůní! teplej nemá chybu
Obrazek uzivatele
je dobrý též s rybízem a jahodami. A při podávání se šlehačkou a stsouhanou čokoládou,nebo grankem
Obrazek uzivatele
srvírujte s vanilkovou zmrzlinou ještě teplý...lehká variace na téma apple crumble
Obrazek uzivatele
Výborná záležitost, doporučuji !!!
Obrazek uzivatele
Včera jsem to zkusila upéct návštěvě a všechny se ještě dneska nad zbytkama olizujeme...opravdu vynikající dezert, už se těším, až si ho zopakuji! EXCELENTNÍ A TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM OD VÁS PŘIPRAVOVALA A JEDLA!
Obrazek uzivatele
Mascarpone jsem se odvážila nahradit tučným tvarohem a rozhodně nedoporučuji :) Zmrzlina je nezbytným doplňkem a s ní lze dle mého soudu postrádat i mascarpone :) Bezva na léto s ovocem ze zahrádky!

Přidat komentář