Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekingské nudle
Pekingské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingské nudle

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 160 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život! Připravte si čínské nudle de luxe!

Suroviny

mleté
sezamový olej 1,5 PL
rostlinný olej 1,5 PL
česnek 1,5 PL
jemně nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
jarní cibulka 3 PL
jemně nasekaná
sójová omáčka 2 PL
sůl 2 PL
pepř ČL
černý
olivový olej chilli 2 ČL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2

Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3

Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:38
Recept se nachází v č.2/05, str.41
22.05.2007 23:21
Jsou opravdu skvělé a jednoduché, rychlá večeře, potěší manžela i 3letého syna, který špagety miluje. Jen kořením kvůli němu míň. Vylepšila jsem to ještě citronovou trávou, špetkou kokosu (thajská inspirace) a zeleninou z dostupných zásob: fazolky, brokolice, zelená paprika (inspirace dalším místním asijským receptem. Takže vlastně takové spagetti verde asiatico!
11.11.2006 15:56
vynikajúci recept, ale korenín 2x viac, možno pridať čínsku zeleninu
06.05.2006 18:08
místo špaget , bezvaječné vietnamské nudle , s němi je to vynikající

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč