Créme fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává - créme fraîche je jemnější a lahodnější. Uzený losos a kopeček tohoto jemného smetanového krému je hotovou delikatesou!
Suroviny
zakysaná smetana
250
g
vodka
3
ČL
křenová pasta
2
ČL
uzený losos
6
plátků
červená řepa
250
g
nakládaná, nasekaná na proužky
kaviár
50
g
lososový
pár snítek na ozdobení
pepř
čerstvě namletý
Postup
1
Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.
Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kaparami nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.