Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opečená rýže se zázvorem

Večeře do deseti minut? Není problem!
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání 7 minut
P

Ingredience

    • 2 lžičky oleje
    • 1 prošlehané vejce
    • 2 plátky slaniny
    • 150 g žampionů, na plátky
    • 200 g hrášku (i mraženého)
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný nebo prolisovaný
    • 2 lžičky tmavé sójové omáčky smíchané s 1 lžičkou cukru
    • 250 g uvařené (cca 100 g v syrovém stavu) rýže basmati
    • sůl, pepř a sójová omáčka na dochucení

Příprava jídla

V nepřilnavé pánvi zahřejte olej a vlijte vejce. Trochu promíchejte a pak nechte opékat půl minuty až minutu. Hotovou omeletu sejměte z pánve a nakrájejte na proužky. Na pánev vsypte nasekanou slaninu a houby, opečte dozlatova; trvá to asi 3 minuty. Přidejte hrášek, česnek a zázvor a minutu míchejte.

Zvyšte plamen, přidejte rýži, prohřejte a zakapejte oslazenou sójovkou. Zamíchejte vejce a podávejte. Na stůl připravte na dochucování kromě soli a pepře i sójovou omáčku.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
je to dobré ;) sojovku jsme nedávali, vejce by tam taky být nemuselo, přidali jsme si i mraženou kukuřičku.

Přidat komentář