Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřový řízek Ondráš

Křehoučký řízek v bramborovém obalu. Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Užijte si to!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Smažení 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • 4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olej na smažení
    • Na těsto
    • 500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
    • 100 ml horkého mléka
    • 1 vejce a 3–4 lžíce hladké mouky
    • 4–6 stroužků česneku, prolisovaných + 1 lžička majoránky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Řízky osolte a opepřete. V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou.

Rada šéfkuchaře: Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné. Zkusila jsem takto udělat i Hermelínem a to je ještě lepší kombinace. Pochutnal si i můj masožravý otec.

Přidat komentář