Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šalamounské řezy

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
60 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Česká

Ingredience

    • 440 g krupicového cukru
    • 250 g másla nebo hery + trocha na vymazání plechu
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 1 prášek do pečiva
    • 300 g polohrubé mouky
    • 4 vejce
    • 180 ml rumu
    • hrubá mouka na vysypání plechu
    • kokos na posypání

Příprava jídla

1 Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna na 180 stupňů 25 minut.

2 Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řezy s krémem z burákového másla

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné, snadné, rychlé, doporučuji.
Obrazek uzivatele
Opravdu jednoduché a skvělé, jen jsem dala mín cukru a ještě půl napůl s třtinovým:) výsledek mňamozní!!!:)
Obrazek uzivatele
Super obměna :)
Obrazek uzivatele
opravdu povedený recept:) Velice nám chutnal a určitě budu péct dál:)):* Děkuji..
Obrazek uzivatele
Tak to máme opravdu radost!
Obrazek uzivatele
Tuhle buchtu dělám dlouho a často. Je rychlá,snadná a výborná.
Obrazek uzivatele
Nejrychlejší možná,ale 440 g cukru ?
Obrazek uzivatele
Milá Aleno, klidně část cukru uberte, abyste se přiblížila sladkosti, kterou máte doma rádi. Buchtě to neublíží.
Obrazek uzivatele
Na kolik stupňů péci? Děkuji.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Lucie. Řezy pečte na 180 stupňů a průběžne kontrolujte. Děkujeme každopádně za komentář, určitě nám tento údaj z receptu vypadl, tak se zároveň i omlouváme. S přáním krásného dne z redakce přeje, Eva.
Obrazek uzivatele
Velmi povedená buchta, kterou jsem už několikrát dělal a pokaždé s velkým úspěchem. Místo klasického cukru dávám třtinový, anebo kombinuji oba. Jinak za mě určitě palec nahoru.

Přidat komentář