Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drbáky

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným zelím a slaninou. Pokud vám zbyly brambory od včerejší večeře, pusťte se do drbáků.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • 500g moučných brambor
    • 500g oloupaných syrových brambor
    • sůl
    • solamyl

Příprava jídla

1 Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor. Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Najemno nastrouhejte 500 g oloupaných syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu. Pak je zpracujte s vařenými bramborami se 2 lžičkami soli (podle roční doby a moučnatosti brambor lze přidat 1 až 3 lžíce solamylu).

2 Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Obalte je v solamylu, vložte do vařící vody. Hned zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte je 15–25 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte a rozpulte. Jezte k vepřové pečínce či huse nebo samotné, přelité sádlem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář