Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem

Kreativní využití brambor. Báječná kombinace plísňového sýra a oliv.

Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 0:15
Italská

Ingredience

    • 400 g pevných salátových brambor, oloupaných a nakrájených na plátky silné asi 3 mm
    • 400 g sýra s bílou plísní (hermelín, brie)
    • 2 hotové placky na pizzu
    • 20 vypeckovaných černých oliv
    • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo špetku sušeného
    • olivový olej na zakapání náplně

Příprava jídla

1. brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky.

2. placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.

3. posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.

Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář