Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s těstem na pizzu

Pizza patří k nejoblíbenějším jídlům po celém světě. Tento původem italský pokrm se rozšířil do všech koutů zeměkoule, peče se v pecích a prodává se buď v restauracích nebo pouličních stáncích. V každé zemi si přípravu pizzy v něčem přizpůsobili, základ však zůstává stále stejný – dobré těsto, dobrá omáčka jako základ a obloha. 

...

 

  • To nejlepší těsto na pizzu by mělo být tenké, křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Zážitek z pizzy ovlivňuje jeho propracovanost a vyzrálost – těsto na pizzu by mělo kynout aspon 24 hodin. 

Jak udělat těsto na pizzu? 

Základními surovinami těsta na pizzu jsou mouka s vysokým obsahem lepku (často se používá pšeničná dvounulka), voda, droždí, sůl a často i trocha oleje. Někdy se může přidávat i cukr, což pomáhá kvasnicím při kynutí. Experimentovat můžete i s alternativním těstem. Vyzkoušet můžete variantu bez droždí, s přidáním jogurtu nebo tvarohu, či římskou pinsu.

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč