Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pralinkovo-čokoládová káva

Znáte lepší tečku za slavnostním obědem než kávu a něco sladkého? Náš recept kombinuje obojí!

Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení přes noc, vaření 5 minut
Příprava 0:15
Ostatní

Ingredience

    • 200 g hořké čokolády
    • 100 ml silné kávy
    • 4 lžíce oblíbeného alkoholu, třeba brandy
    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • kakao na poprášení

Příprava jídla

1 Nalámejte čokoládu na malé kousky a zalijte v misce kávou a alkoholem. Přiveďte k varu 250 ml smetany a přimíchejte k ní připravenou čokoládu. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šesti šálků a nechte přes noc vychladit v lednici.

2 Ušlehejte zbytek smetany, oslaďte ji a ozdobte připravené kalíšky. Poprašte kakaem a podávejte.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář