Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní rizoto z trouby

Jednoduché a chutné rizoto je základem mnoha variant. Přidat můžete například houby, kuřecí maso nebo špenát.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Italská

Ingredience

    • 370 g rýže arborio nebo jiné rýže na rizoto
    • 1120 ml horkého kuřecího vývaru
    • 80 g strouhaného parmazánu
    • 40 g másla, nakrájeného
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na rovné čisté ploše přeberte rýži, potom ji nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte.

2 Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí, pokud ji máte k dispozici). Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř al dente (tvrdá na skus). Jemně vmíchejte parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř a ihned neste na stůl.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Vyzkoušejte také:

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými oříšky.

Pečené rizoto s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty a parmazánem.

Pečené rizoto s houbami

Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

 

Další recept na rizoto najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Rizoto s medovou dýní

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Rizoto s hříbky

reklama

Přidat komentář