Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italské rizoto z trouby

Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 370 g kulatozrnné rýže na rizoto, např. arborio
    • 1120 ml kuřecího vývaru, horkého
    • 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g mraženého hrášku, povoleného
    • 250 g mraženého listového špenátu, povoleného
    • 200 g ricotty
    • 80 g parmazánu + hoblinky na ozdobu
    • 1–2 lžíce másla

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22x30 cm a objemu alespoň 2,5 litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí), vložte do trouby a pečte 30–40 minut nebo tak dlouho, než se většina vývaru vstřebá a rýže bude uvnitř al dente. Rýži čas od času zkontrolujte, abyste ji nerozvařili.

2 Kuře osolte a opepřete a opečte na lžíci olivového oleje, aby bylo pěkně propečené a dozlatova. Přihoďte k němu do pánve hrášek a špenát a krátce prohřejte a promíchejte. Ricottu smíchejte s parmazánem. Obsah pánve společně s máslem a směsí obou sýrů vmíchejte do rýže. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Část vývaru (zhruba 120 ml) můžete nahradit suchým bílým vínem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Rychlý kyjevský řízek

Lucčina musaka

Bleskové kuřecí pho

Košíčky à la baklava

Přidat komentář