Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázvorové sušenky

Voňavé bochánky potěší každého!

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 60 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví

Ingredience

    • 150 g másla
    • 180 g přírodního krupicového cukru
    • 100 g melasy (koupíte v prodejnách a koutcích zdravé výživy a v Albiu)
    • 1 vejce
    • 360–400 g hladké mouky
    • 2 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 2 lžičky mletého zázvoru
    • 1 lžičku mleté skořice
    • 100 g sekaného kandovaného zázvoru
    • krystalový cukr na obalování

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 ˚C. Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce.

2. Mouku prosijte se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi. Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky. Krystalový cukr nasypte do misky.

3. Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a horní část obalte v cukru (můžete je obalit i celé, ale na spodní část se cukr rád připéká). Klaďte je na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe; pečením se z nich stanou baculaté sušenky.

4. Přibližně dvanáct minut pečte, pak plech vyjměte a postavte na mřížku. Až trochu vychladne, sušenky z něj sejměte a nechte je ještě odpočívat na mřížce, dokud úplně nevychladnou. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvoubarevná klubíčka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.79
Obrazek uzivatele
ahoj a zdar
Obrazek uzivatele
Dobré!

Přidat komentář