Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý salát ve stylu Nicoise

Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 4-10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Salát Francouzská

Ingredience

    • 450 g (nových) lojovitých brambor, neloupaných, na silná kolečka
    • 2 lžíce + 2 lžičky olivového oleje
    • 4 vejce
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
    • 50 g (sluncem) sušených rajčat v oleji, najemno nasekaných
    • ½ červené cibule, na tenká kolečka
    • 100 g lístků baby špenátu
    • 1–2× 160–200g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě či ve vodě, slitá
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Brambory zakapejte 2 lžičkami oleje, dejte na plech a pečte 20 minut, v půlce obraťte. Brambory by měly být křupavé, zlaté a propečené.

2 Mezitím dejte vejce do rendlíku s vodou, přiveďte k varu a vařte 4–10 minut, podle toho, jak je máte rádi. Pak je prolijte studenou vodou a nechte v ní chvíli stát. Oloupejte je a rozpulte.

3 V salátové míse prošlehejte zbývající olej, ocet, kapary a nasekaná rajčata. Osolte a opepřete. Vsypte cibuli, špenát, tuňáka a brambory, jemně promíchejte. Navrch dejte vejce a hned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Syté & pestré saláty

Přidat komentář