Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 2-3 minuty
P
Maso Asijská

Ingredience

    • 30 g zázvoru, oloupaného a na tenké plátky, nebo stejné množství nakládaného (koupíte v obchodech s potřebami na suši)
    • 2 šalotky, oloupané a na tenká kolečka
    • 1 dlouhá červená chilli paprička, bez semen a na tenká kolečka
    • 35 g kukuřičného škrobu
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 250g kus (filet) z lososa, očištěný a vykostěný

    Na omáčku s misem
    • 2 lžičky sójové pasty miso (k dostání v obchodech se zdravou výživou či s japonskými specialitami)
    • 1 lžička sójové omáčky
    • lístky koriandru na ozdobení

Příprava jídla

1 V rendlíku na nízkém plameni smíchejte miso, 125 ml vody a sójovku. Prohřejte. Odložte a nechte zchladnout.

2 Zázvor, šalotku, chilli a škrob potřeste v misce, aby se zelenina obalila, přebytečný škrob otřepejte. Olej zahřejte v malé nepřilnavé pánvi na vysokém plameni. Vsypte zázvorovou směs a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Osušte na kuchyňském papíru, dejte stranou. Velmi ostrým nožem nakrájejte lososa na teninké plátky. Rozdělte je na talíře, posypte opečenou směsí a koriandrem a zakapejte omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář