Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce v listovém košíku

Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 5 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 12 plátků prorostlé sušené nebo anglické slaniny
    • 4 pláty listového těsta o velikosti asi 14 × 14cm
    • máslo na vymazání
    • 2 lžíce konzervované karamelizované cibule (např. Marks & Spencer)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 vejce

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny a pečte je asi 10 minut dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a udržujte horké.

2 Vymažte máslem čtyři formičky na košíčky nebo žáruvzdorné misky o průměru 11 cm a vyložte je čtverci listového těsta. Na těsto dejte po jedné lžičce karamelizované cibule. Osolte, opepřete a položte na plech.

3 Rozbijte vejce do každé misky a pečte v troubě asi 5 minut, až ztuhnou. Vyjměte, ozdobte slaninou a podávejte s další karamelizovanou cibulí.

NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli si můžete připravit i sami. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna opékejte 4 červené cibule nakrájené na plátky asi 8 minut. Přidejte 2 lžičky třtinového cukru a 1 lžíci balzamikového octa. Míchejte ještě asi 2 minuty, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Otázka & odpověď: nákup vajec

Otázka & odpověď: nákup vajec

Přidat komentář