Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

Aby se suflé podařilo, je potřeba přesná kombinace přísad. Držte se jednoduchého návodu a získáte sýrovou lahůdku.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 20 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 40 g změklého másla + trochu na vymazání
    • 50 g parmazánu, jemně strouhaného
    • 35 g hladké mouky
    • 250 ml mléka
    • 4 vejce, oddělené bílky a žloutky
    • 120 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Čtyři zapékací žáruvzdorné misky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.

2
V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte jíšku doběla a pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2–3 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze sporáku, zašlehejte žloutky a vmíchejte čedar. Osolte a opepřete.

3 Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi. Vyjměte zapékací misky z mrazáku a naplňte je směsí do dvou třetin.

4
Pečte v troubě osmnáct až dvacet minut, až suflé vyběhne a zezlátne. Okamžitě podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář