Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka

Skvělá k pečenému kuřeti
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 20-30 minut
P
Česká

Ingredience

    • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    • 250 ml mléka
    • špetka muškátového oříšku
    • 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
    • pořádná hrst čerstvých kopřiv a hrst petrželky
    • 400 g uzené krkovičky
    • sůl a pepř
    • sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
    • hoblinky másla

Příprava jídla

1 Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát. Předehřejte troubu na 180 °C.

2 Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

3 Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář