Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomazánka na chléb

Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept. My jsme sáhli po několika druzích krémových sýrů a k pažitce přidali křupavé nudličky ředkviček.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Pomazánka Česká

Ingredience

    • 500 g tvarohu, smetanového sýra, žervé či lučiny (i ve směsi)
    • 1 lžíci bílého jogurtu na zvláčnění (nemusí být)
    • svazek ředkviček
    • svazek pažitky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Tvaroh či sýry rozetřete s jogurtem, pokud jsou příliš hutné. Ředkvičky pečlivě omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Mírně je osolte a nechte chvíli v misce stát, aby pustily přebytečnou vodu. Spojte se základem a jemně nasekanou pažitkou. Dosolte, případně opepřete podle chuti.

2. K pomazánce podávejte vláčný čerstvý chleba, křupavé pečivo, opečené tousty či slané sušenky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkoví šneci

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Květákovo-brokolicová polévka

Panenka s bylinkami ve slanině

Cukety a lilky (s náplní)

Makrela na grilu

Snídaně na vidličku

Lívanečky s krémem

Jahodový koktejl

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.40
Obrazek uzivatele
dobrá lehká večeře :) a příprava trvá chviličku

Přidat komentář