Lahodné pohoštění pro slavnostní chvíle. Za několik minut jsou fritaty uečené, stačí jen ozdobit.
Suroviny
vejce
2
ks
smetana
2
PL
ke šlehání
kopr
1
PL
jemně nastrouhaný
citronová kůra
1
ČL
z biocitronu
citronová šťáva
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
krémový sýr
60
g
kaviár
1
z lososa
limeta
12
plátků
tenké
Postup
1
Troubu předehřejte na 150 °C.
2
Vejce, smetanu, kopr, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do mísy a promíchejte. Do každé jamky dvanáctimístného plechu na muffiny vložte zhruba 2 lžíce směsi.
3
Pečte 6–8 minut. Vytáhněte z trouby, tři minuty nechte stát v plechu, pak vyklopte.
4
Sýr a citronovou šťávu prošlehejte v míse, podle chuti osolte. Každou z upečených minifritat ozdobte sýrem, navrch dejte kaviár a malý plátek limetky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Narozeninová party: Dokonale vyladěné menu pro oslavence(7 receptů)
- Blesková vejce: 20 jídel do 20 minut(19 receptů)