Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečná buchta

Všichni milovníci ovocných dezertů - pozor. Tuhle jablečnou buchtu byste si určitě neměli nechat ujít.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: NA 12 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 35 minut
PT30M
Příprava 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 1 biocitron
    • 4 jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky
    • 200 g másla, změklého + trochu na vymazání formy
    • 1 vanilkový cukr
    • 100 g přírodního cukru
    • 3 vejce
    • 2 lžíce mléka nebo tuzemského rumu
    • 200 g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 100 g marcipánu, na kostičky
    • mandlové lupínky na posypání
    • hrubá mouka, strouhanka, strouhaný kokos nebo mleté mandle na vysypání formy

Příprava jídla

1 Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nalijte ji do misky a ponořte do ní jablka. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte pekáček o rozměrech asi 30 × 20 cm.

2 V robotu (nebo pomocí ručního elektrického šlehače) utřete do pěny máslo s vanilkovým i přírodním cukrem a citronovou kůrou. Pak přidávejte jedno po druhém vejce a vlijte mléko nebo rum. Mouku prosijte s práškem do pečiva, vmíchejte marcipán a přisypte k máslovo-vaječné hmotě. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do formy. Navrch položte jablka (při pečení se potopí) a posypte je mandlovými lupínky. Pečte 35 minut, zapíchnutá špejle by po vytažení měla zůstat čistá.

3 Upečenou buchtu nechte vychladnout v pekáčku, pak vyklopte a nakrájejte na řezy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na výlet s dětmi

Přidat komentář