Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorová bábovka

Absolutní klasika českých moučníků. Peče ji babička, maminka, naučte se ji také.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
74 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 250 g polotučného tvarohu
    • 200 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 200 g krupicového cukru
    • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 300 g mouky (150 g hladké + 150 g polohrubé)
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 lžíce rumu
    • hrubá mouka na vysypání formy

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.

2 Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.

3 Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.

4 Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.

5 Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohová bábovka s levandulí

20 jídel, která děti milují

20x dokonalá bábovka

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
absolútne vynikajúca bábovka, ten tvaroh v nej robí priam zázraky
Obrazek uzivatele
Vynikající babovka. Už ji dělám potřetí. :-)
Obrazek uzivatele
Skvělý recept vždy se povede a je to nejlepší z bábovek co jsem kdy jedla!
Obrazek uzivatele
Skvělý recept, nejlepší z bábovek co jsem kdy jedla! Už peču jen tuto.

Přidat komentář