Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlé tiramisu

Tiramisu v osvěžující verzi. Nejlepší je s čerstvými malinami.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Mrazení 40 minut
Dort Italská

Ingredience

    • 500 ml silnějšího espressa
    • 60 ml kávového likéru
    • vyšší kulatý kupovaný piškotový korpus
    • 500 ml vanilkové zmrzliny
    • 100 g hořké čokolády
    • 80 ml smetany
    • čerstvé maliny na ozdobu

Příprava jídla

Espresso smíchejte s likérem a dejte stranou. Dortový piškot podélně rozřízněte na tři pláty a z každého vykrojte dvě kolečka o průměru 9 centimetrů. Jedno kolečko namočte do směsi likéru a kávy a dejte na dno kulaté uzaviratelné plastové krabičky o průměru 9 cm, výšce 6 cm a objemu 375 ml, navrch dejte ¼ zmrzliny, na ni dejte další namočené kolečko, druhou ¼ zmrzliny a navrch třetí namočené kolečko. Zakryjte víčkem a dejte na hodinu mrazit.

Postup zopakujte ještě do jedné krabičky. Čokoládu a smetanu dejte do rendlíku a na slabém plameni zahřívejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Dejte na deset minut vychladnout.

Tiramisu vyndejte z mrazáku, vyklopte, polijte čokoládou a opět dejte mrazit. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář