Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní pánev z červených cibulí

Cibule je nepostradatelná jako základ většiny pokrmů. Výborná je ale i sama o sobě! Skvěle doplní třeba grilované steaky, karbanátky nebo klobásky.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání a vaření 25 minut
P
Zelenina Mexická

Ingredience

    • 500 g středně velkých červených cibulí
    • 25 g másla
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 2 červené chilli papričky, bez semen a pokrájené najemno
    • 125 ml suchého bílého vína
    • 125 ml drůbežího vývaru
    • mořská sůl
    • nasekaná hladkolistá petrželka na ozdobu

Příprava jídla

1 Cibule oloupejte, očistěte spodní část tak, aby částečně zůstala a držela vrstvy cibule pohromadě, překrojte napůl a poté na pět klínků.

2 V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a zlehka zvolna opékejte dozlatova 3 až 5 minut. Přilijte víno a nechte ho svařit na polovinu.

3
Přilijte vývar, případně přisolte a nechte přikryté vařit asi 12 minut doměkka. Ozdobte petrželkou a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář