Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí burger s pažitkovým dipem

Americká klasika v domácím provedení. Dejte si záležet na kvalitních surovinách a připravte si výbornou večeři.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zelenina Americká

Ingredience

    • 500 g mletého hovězího masa – výběr
    • 1 lžička soli + čerstvě mletý černý pepř
    • olivový olej
    • 100 g nakládané řepy, na plátky
    • 4 tmavé libanonské chleby
    • 50 g rukoly
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 2 lžíce nasekané pažitky + na ozdobu

Příprava jídla

1 Nejprve si udělejte burgery. Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete a důkladně rukama prohněťte. Pak hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte burgery.

2 Nakládanou řepu nakrájejte na plátky; zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou a mírně osolte. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Chleby i maso lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte – chleba dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně. Pak začněte vrstvit: na každý chleba dejte čtvrtinu rukoly, na to položte ogrilovaný burger, na něj plátky řepy a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany. Posypte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

16 božských receptů na gril

Přidat komentář