Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 900 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Suroviny

kyselina citronová 1 ČL
cukr 400 g

Postup

1

Švestky omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2

Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC: Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč