Hrášková polévka

Lahodná polévka provoněná mátou a petrželkou, chuť doplní smetana a česnek.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.87879
33 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 13 minut

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, jemně pokrájená
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • 1 středně velká brambora, oloupaná, pokrájená
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 300 g mraženého hrášku
    • 100 g hladkolisté petrželky
    • lístky ze dvou snítek máty + navíc na ozdobu
    • 100 ml 40% smetany
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek. Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přiveďte k varu a povařte deset minut.

2 Přidejte hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty. Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte. Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC: Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku několika kousky fety.

Další recept na hráškovou polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář