Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednoduchá třešňová marmeláda

Tahle marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: Na tři 450ml sklenice
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg vypeckovaných třešní nebo višní (budete potřebovat 1¼ kg ovoce)
    • 500 g želírovacího cukru 2 : 1
    • šťáva z ½ citronu
    • 4 lžíce brandy

Příprava jídla

1 Třešně dejte do dostatečně velkého hrnce, zalijte je 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Přisypte cukr, přidejte citronovou šťávu a brandy a přiveďte k varu.

2 Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne houstnout. Měla by být krásně hladká a tmavě purpurová. Horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice a uzavřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Třešně nasladko i naslano

14x šťavnaté třešně

Přidat komentář