Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Záchrana řídké marmelády

marmelada
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Také rádi zavařujete? Domácí zpracování ovoce a zeleniny má u nás opravdu dlouhou tradici. Není nad domácí marmeládu. Co si však počít, když se všechno nepovedlo podle vašich představ? 

 

Dobrý de, ráda bych se zeptala, zda existuje nějaký způsob "záchrany" jahodové marmelády, která je již uzavřena ve sklenici a je příliš řídká? Je připravena pouze z jahod a třtinového cukru. Přídavek cukru – myslím - již vylučuje možnost marmeládu prostě otevřít znovu svařit např. s Gelfixem. Co tedy například agar? Mohla bych s jeho pomocí dosáhnout jejího zhoustnutí? Předem moc děkuji za odpověď, zdravím

Agar je jako želatina, ale z mořských řas, takže to pak nebude jenom marmeláda. Zkuste znovu svařit na mírném ohni do zhoustnutí s přídavkem pektinu či troškou kyseliny citronové, či citronové šťávy. Také můžete vyzkoušet Pektogel. Nebo řídkou marmeládu používejte do čaje místo cukru.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč