Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třešňové semifreddo

Využijte sezonu třešní a připravte si lahodné osvěžující a smetanové semifreddo.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 1 kg třešní nebo višní, bez stopek, vypeckovaných
    • 400 ml 40% smetany
    • olej na vytření formy
    • 100 g moučkového cukru
    • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • vaflové sušenky k servírování

Příprava jídla

1 Velkou hrst třešní dejte stranou a zbytek přendejte do velkého hrnce a na středním plameni ho spolu se smetanou a polovinou cukru přiveďte k varu. Nechte probublávat zhruba pět minut, aby třešně začaly měknout. Pak dobře rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem a nakonec ještě propasírujte přes síto. Vraťte do hrnce.

2 Poté část horkých třešní v misce dobře rozmíchejte se žloutky, našlehejte a přelijte zpátky do hrnce. Vařte pět minut, nebo dokud nezačne hmota lehce tuhnout a lepit se na vařečku. Pak propasírujte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zchladnout.

3 Bílky ušlehejte dotuha a pak k nim po částech přimíchejte druhou půlku cukru. Poté bílky pomalu a postupně vmíchejte k vychladlému krému.

4 Potravinářskou fólií vyložte hranatou vyšší formu (třeba chlebíčkovou) lehce vymazanou olejem a dovnitř přelijte hmotu, přikryjte fólií a nechte 3 hodiny mrazit. Poté do semifredda vmíchejte zbylé třešně a dejte na dalších osm hodin nebo přes noc do mrazáku.

5 Servírujte nakrájené mezi vaflovými oplatkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x šťavnaté třešně

Čas třešní

Přidat komentář