Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené broskve s křupavou drobenkou

Tak tomuhle naprosto skvostnému dezertu s broskvemi, mandlemi a voňavým kokosem, neodoláte!

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 8 broskví, nakrájených na dílky
    • 110 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 lžíce (35 g) polohrubé mouky
    • 50 g másla, nasekaného
    • 4 lžíce (40 g) strouhaného kokosu
    • 4 lžíce (40 g) sekaných mandlí

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 ºC. V zapékací nádobě o průměru 28 cm promíchejte broskve, cukr a vanilku.

2 Mouku, 2 lžíce cukru a máslo smíchejte na drobenku. Přisypte kokos a mandle a zapracujte. Směsí posyp te broskve a zapékejte asi 40 minut dozlatova. Podávejte horké, zapečené broskve jsou vynikající se zakysanou smetanou či se zmrzlinou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Broskve a nektarinky

reklama

Přidat komentář