Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 538 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec

Suroviny

o průměru 23 cm
meruňková zavařenina 6 PL
lze nahradit malinovou
zralé, oloupané, na tenké plátky nakrájené
mandle plátky
na ozdobu

Postup

1

Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.

2

Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.

3

Broskve přelijte želatinou.

4

Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

17.09.2007 14:52
potřela jsem korpus tmavými povidly, na to ovoce a zalila jsem zelatinou s trtivovým cukrem - zelatina pak není čirá, ale nahnědlá - vůbec to nevadí. tmavý podklad krásně vypada, trtinový cukr výborne dochutí.
29.08.2007 15:14
Recept se nachází v č. 7/04, str.27
02.11.2006 14:01
na korpus nakladu jakékoliv ovoce - klidně i více druhů (já dávám ananas, banán, jahody-i kompotované, meruňky nebo broskve - záleží na vaší chuti). Nezalívám želatinou, nýbrž vanilkovým nebo banánovým pudinkem. Pravda, není tak krásně průhledný, ale chuťově nemá chybu. Se šlehačkou a posypané grankem nebo polité Pikaem je to úžasné;)
06.02.2007 15:45
cesto do velkej tortovejformy 9 vajec 9 polievkových lyžíc práškového cukru 9 PL polohrubej múky 3 PL vody 1PL rumu 1 prášok do pečiva 2PL kakaa. Punčovina: 2-3 PL rumu 1/2malej flašky marhul džemu trochu čaju alebo kompotovej šťavy.Na vrch torty: 1 biely jogurt 1PL prášk.cukru 1 vanilkový cukor a rôzne ovocie kompotové aj čerstvé. Postup: Žltky vymiešame s cukrom pridáme vodu a lyžicu rumu. Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšlahaný s bielkov. Cesto rozdelýme na 3 časti do jednej vmiešame2PL kakaa a postupne upečieme 3 korpusy 2 svetlé a jeden tmavý kakaový. 1 svetlý po vychladnutí pokrájame na kocky zalejeme čajom alebo kompotovou šťavou. pridáme džem.rum aurobíme punčovú zmes. Tmavý korpus vložíme do tortovej formy natrieme džemom a na to natrieme punčovú zmes a priložíme svetlý korpus Mierne zaťažíme a dáme do chladu. Povrch torty potompotrieme džemom a jogurtom ktorý prisladime cukrom a vanilkou a poukladáme ovocie kivi mandarinky zavárané broskyne podla vlastného výberu. Podľa návodu uvaríme želatínu a ešte teplú vylejeme na tortu. Trochu potrasieme formou aby sa želatína roztiekla dáme schladiť môžeme pred podávaním ozdobiť šľahačkou
26.06.2006 13:38
Já na korpus dávám pudink a na něj pak ovoce. Lze použít jakékoliv, ale broskve jsou skutečně nejlepší. A navrh želé...

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč