Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanová omáčka

Klasická omáčka, která se skvěle hodí k pečenému či vařenému hovězímu masu.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    • 50 g šunky od kosti, na kostičky
    • 1 malá cibule, na kolečka
    • malý kousek celeru
    • ½ petržele
    • ½ mrkve
    • 1 malý bobkový list
    • 35 g másla
    • lžíce hladké mouky
    • 750 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru
    • 250 ml 12% smetany
    • sůl
    • muškátový oříšek

Příprava jídla

1 50 g šunky od kosti, na kostičky, 1 malou cibuli, na kolečka, malý kousek celeru, ½ petržele, ½ mrkve, 1 malý bobkový list, snítku tymiánu a snítku petrželky krátce osmahněte na 35 g másla, zasypte lžící hladké mouky a chvíli míchejte.

2
Postupně zalijte 750 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru a 250 ml 12% smetany.

3
Za stálého míchání vařte asi 30 minut dohladka. Sceďte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a lžičkou másla.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x klasická omáčka

Přidat komentář