Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka bez žmolků

Pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem?

Pokud do omáčky prostě nasypete hladkou mouku nebo bramborový či kukuřičný škrob, zpravidla skončíte se žmolky, ať mícháte, jak mícháte. Kromě klasického šéfkuchařského triku s moukou nebo škrobem zapracovanými do kousku másla můžete uspět také takto: Trochu omáčky odeberte do misky a prošlehejte ji se zvoleným zahušťovadlem. Než ji posléze postupně zašleháte do omáčky, měla by směs získat konzistenci šlehačky. Zahuštěnou omáčku nezapomeňte ještě pár minut povařit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč