Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Maso Mexická

Ingredience

    • 450 g vepřových grilovacích klobásek, nejlépe se sníženým obsahem tuku
    • 2 lžičky rostlinného oleje
    • 1 kg brambor (ideálně nových), nakrájených na silná kolečka
    • 2 červené papriky, zbavené semeníků a nakrájené na proužky
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • po 1 lžičce mletého koriandru, chilli koření a římského kmínu
    • 400g konzerva červených fazolí, slitá a propláchnutá
    • 2x 400g konzerva sekaných rajča s bylinkami
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 5 lžic řeckého nebo jiného hustého jogurtu, nejlépe s 0 % tuku
    • 20 g nasekané pažitky + sůl

Příprava jídla

1 Klobásky nakrájejte na menší špalíky. Pět minut je pak opékejte v hlubší pánvi či rendlíku na oleji ze všech stran dozlatova. Mezitím dejte na deset minut vařit brambory do vroucí osolené vody doměkka. Pak k masu přisypte papriky a opékejte ještě čtyři minuty. Ochuťte česnekem a veškerým kořením, opékejte minutu a potom přidejte fazole, rajčata a cukr. Nechte pět minut povařit, aby omáčka zhoustla a masové koule se provařily.

2 Uvařené brambory slijte a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte do nich hustý jogurt a nasekanou pažitku, případně směs zřeďte trochou vody a dosolte. Podávejte k omáčce s masovými koulemi a fazolemi. Máte-li chuť, ozdobte omáčku ještě trochou jogurtu a další pažitkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář