Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srnčí paštika v hrníčku

Voňavá lahůdka s máslově jemnou chutí. Nezapomeňte ji ozdobit brusinkami - dají jí ten správný podzimní šmrnc.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Pečení: 2,5-3 hodinyChlazení: 2-3 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 250 g slaniny, na plátky
    • 750 g srnčího masa (ramínko, kýta), nakrájeného na kostky velikosti sousta
    • 100 g másla, na plátky
    • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 250 ml portského vína
    • 1 lžička jalovce, tlučeného
    • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
    • 1/4 lžičky muškátového květu
    • 100–250 g přepuštěného másla (viz Něco navíc)
    • bobkový list a brusinky na ozdobu

    Na vonnou kytičku
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 bobkový list
    • 2–3 lístky šalvěje
    • 1 proužek kůry z biocitronu

Příprava jídla

1 Potravinářským provázkem svažte všechny suroviny na vonnou kytičku. Dejte ji do středně velkého pekáčku, přidejte slaninu, maso, máslo, česnek, víno, koření a přiklopte. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na dvě a půl až tři hodiny, aby srnčí maso bylo opravdu velmi měkké.

2 Vyndejte vonnou kytičku a zbytek rozmixujte na hladkou pastu. Tu přendejte do keramické misky nebo formiček, zakryjte a chlaďte 2–3 hodiny. Pak paštiku zalijte centimetrovou vrstvou přepuštěného másla, ozdobte bobkovým listem a brusinkami.

NĚCO NAVÍC
Takzvané přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi zcela rozpustit a pak i několik minut pěnit. Pěnu seberte a máslo přelijte přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

Srnčí ragú se žampiony

Daňčí závitek po znojemsku

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Srnčí s perníkovou omáčkou

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Kančí paštika

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

reklama

Přidat komentář