Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marokánky

Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami...
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
146 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Pečení: 10 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 125 ml mléka
    • 4 zarovnané lžíce moučkového cukru
    • 20 g másla
    • 10 g hladké mouky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 80 g kandované pomerančové kůry, nakrájené na nudličky
    • 80 g kandovaných třešní, nakrájených na kostičky
    • 160 g loupaných mandlí, nakrájených na nudličky
    • čokoláda nebo čokoládová poleva na potření

Příprava jídla

1 V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí. Vmíchejte vanilkový extrakt, kandované ovoce i mandle a odstavte z ohně.

2 Předehřejte troubu na 170 °C. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte z hmoty lžičkou hromádky. Zploštěte je nožem a pečte asi 10 minut dooranžova. Nechte vychladnout a pak sejměte z papíru.

3 Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek. Nechte zatuhnout na mřížce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

Přidat komentář