Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné arancello

Tenhle domácí pomerančový likér působí jako kouzlo – hřeje, i když mrzne, až praští, a za okny létají sněhové vločky.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 - 2,5 l
Doba přípravy: Do 20 minut
Uležení: 2 týdny
P
Nápoj

Ingredience

    • 5 velkých, chemicky neošetřených pomerančů
    • 1 svitek skořice
    • 2–3 tobolky kardamomu
    • 1 vanilkový lusk
    • 1 l vodky
    • 600 g krupicového cukru
    • pomerančová kůra, svitky skořice, kardamom a vanilkové lusky na ozdobení

Příprava jídla

1 Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů; snažte se, aby na ní nezůstalo ani trochu bílé hořké části. Kůru, skořici, kardamon a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice nebo směs rozdělte do několika menších. Zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát, několikrát denně protřepejte.

2 Po týdnu uvařte půl litru vody a rozpusťte v ní cukr. Přidejte kořeněnou směs s vodkou a nechte trochu zchladnout. Přelijte zpět do sklenice, uzavřete a nechte uležet další týden. Občas protřepte.

3 Přeceďte do ozdobných lahví, pevné části vyhoďte. Uložte na tmavém chladném místě až do Vánoc. Před darováním vložte pro efekt do každé lahve trochu čerstvé pomerančové kůry a koření. Likér vydrží až 6 měsíců.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky

Jedlé dárky: likéry

Komentáře

Obrazek uzivatele
Veľmi zaujímavé. Neskôr pridám svoje.
Obrazek uzivatele
Výborný! Vyrábím už druhý rok v sezoně pomerančů. Dělala jsem ho prvně k vůli jahodám Romanov (jahody, šlehačka, pomerančový likér) a jen tak tak že do června vydržel:-)

Přidat komentář