Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníčky

Měkké hned po upečení!

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
160 (hlasů)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    Na těsto

    • 140 g moučkového cukru
    • 2 + 1 vejce (na potření)
    • 100 g Hery
    • 2 lžíce rozpuštěného medu
    • 2 lžičky perníkového koření
    • 1 lžička jedlé sody
    • 400 g hladké mouky

    Na polevu

    • 1 bílek
    • 150 g moučkového cukru

     

Příprava jídla

1. V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou.

2. Vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme. Vyválíme z něho placku a vykrajujeme silnější tvary, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

3. Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky pěkně leskly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

4. Prosátý moučkový cukr třeme s bílkem v míse, dokud nevznikne hladká bílá poleva (prosátím zabráníme, aby poleva ucpávala tvořítko).

Něco navíc

  • do těsta nedáváme více medu, než je uvedeno v receptu, jinak nám perníčky ztvrdnou
  • pokud se těsto lepí, poprášíme ho moukou a prohněteme
  • pokud se těsto rozpadá, přidáme lžíci mléka či vody
  • pokud poleva dostatečně nehoustne, přidáme lžičku kukuřičného škrobu/Solamylu
  • do polevy můžeme přidat lžičku citronové šťávy
  • hotové perníčky jsou nejen lákavou pochoutkou na našem stole, ale poslouží i jako ozdoba vánočního stromku

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Norimberské perníčky

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsou senzační!

Přidat komentář