Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dvoubarevné pusinky

Máte dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo smetanově bílé? Upečte si tyto dvoubarevné.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Pečení: 1 hodina
P
Cukroví

Ingredience

    • 100 g tmavé čokolády
    • 4 bílky
    • pár kapek citronové šťávy
    • 200 g třtinového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 120 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, ten postavte na stejně velký hrnec s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Počkejte, až trochu zchladne – měla by pomalu stékat ze lžíce.

2 Bílky ušlehejte s citronovou šťávou dotuha. Pak k nim postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte tuhý, lesklý sníh. Přendejte ho do cukrářského sáčku, ten rozevřete a po jedné straně do něj zasuňte držadlo vařečky. Měl by vzniknout ,tunel‘ vedoucí odshora až do špičky sáčku. Nalijte do něj čokoládu.

3 Plech vyložte pečicím papírem a krouživým pohybem sáčku tvarujte pusinky; měly by mít průměr zhruba 5 cm.

4 Pečte jednu hodinu. Pak vypněte troubu a nechte v ní pusinky vychladnout. Pokud chcete, můžete je spojovat krémem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozinkové pusinky

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář