Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní recept na pusinky

Lehké jako sníh

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8-12 pusinek
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Cukroví

Ingredience

    • 4 střední bílky
    • 120 g krupicového cukru
    • 110 g moučkového cukru
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1 lžička škrobu
    • 1 lžička bílého vinného octa

Příprava jídla

1 Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha. Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.

2 Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.

3 Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout. Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Citronová aljaška

Pistáciová zmrzlina

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvostné... Dlouho jsem pusinky chtěla vyzkoušet: Až přebytečné bílky z posledního vánočního pečení dostaly tu skvělou možnost být proměněny v nadýchané hromádky... Recept je skvěle napsaný, srozumitelný a výsledek nemá chybu...

Přidat komentář