OBCHOD

Kuřecí špízy se salsou

Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Marinování: aspoň 3 hodiny
Opékání: 20 minut
Kuře Asijská

Ingredience

    • 500 g kuřecích prsou, nakrájených a zhruba 2 cm široké a 15 cm dlouhé nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3–4 lžíce sójové omáčky
    • slunečnicový olej na opékání

    Na salsu
    • 4 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 4 lžíce rýžového octa
    • šťáva ze 2–3 limetek
    • 4 lžíce rybí omáčky
    • 4 lžíce sladké chilli omáčky
    • konzerva liči, scezená, plody nakrájenénadrobno
    • 1/2 větší červené cibule, nakrájené nadrobno
    • nať z 3–4 jarních cibulek, nasekaná nadrobno
    • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného najemno

Příprava jídla

1 Kuřecí maso mírně osolte, opepřete a nechte alespoň tři hodiny marinovat v sójové omáčce. Pak jednotlivé masové nudličky napíchejte na dřevěné, předem namočené špejle; špejli protkejte masem cik cak. Opékejte dvě až tři minuty po každé straně, aby maso zezlátlo a bylo
propečené i uvnitř.

2 Cukr svařte se 2 lžícemi vody na hustý sirup. Nechte vychladnout a smíchejte s ostatními surovinami (kromě koriandru). Špízy rozdělte do skleniček (širších whiskovek), přelijte salsou a dejte chladit. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardelové kuličky

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Velmi luxusní a dobrý předkrm při letním grilování :-)

Přidat komentář