Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou

Máslo s bylinkami zajistí, že jinak suché kuřecí maso bude šťavnaté a voňavé.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře Italská

Ingredience

    • 1 kg brambor, pokrájených na 1 cm silné plátky
    • oloupané stroužky z 1 palice česneku
    • 2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístky
    • 1 biocitron
    • 1⁄2 lžičky hrubé mořské soli
    • 2 lžíce másla
    • 1,5kg kuře
    • jemná mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g pancetty nebo jiné sušené slaniny
    • 300 ml suchého bílého vína

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do hrnce se slanou vodou a přiveďte k varu. Zvolna vařte 5 minut do poloměkka. Slijte a dejte stranou.

2 Mezitím rozmixujte česnek a rozmarýn. Z citronu ostrouhejte kůru a s hrubou solí ji rozmělněte na pastu. Přidejte máslo, pepř a znovu dobře promíchejte. (Nejvíce vůní se uvolní, když vše utřete v hmoždíři.)

3 Prsty opatrně uvolněte kůži od prsíček (začněte od krku). Do vzniklé dutiny nacpěte připravenou máslovou směs. Snažte se ji stejnoměrně rozprostřít i dozadu a po stranách, co nejdál to půjde. Zajistí, že obvykle suchá prsíčka zůstanou šťavnatá. Kuře zvenku osolte a opepřete. Do břišní dutiny dejte rozčtvrcený citron. Do pekáče rozložte brambory, osolte je a posypte pancettou nakrájenou na nudličky. Navrch položte kuře a podlijte vínem.

4 Pečte 1,5 hodiny, až bude kuře měkké a zlatavé. Před podáváním nechte maso pět minut odpočinout. Pak naporcujte a podávejte s bramborami z pekáče.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

8x jarní kuřátko

28x pečené kuře

Přidat komentář