Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-oříškový chlebíček

Opravdu vynikající záležitost! Doporučujeme podávat s čerstvým ovocem – například nektarinkami, slívami či hruškami – nebo se zmrzlinou.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 10-12 plátků
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: min. 2 hodiny
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 100 g másla
    • 400 g tmavé čokolády
    • 50 g krupicového cukru
    • ½ lžičky skořice
    • 200 g sušenek nebo piškotů, nalámaných na kousky
    • 100 g para ořechů, nahrubo nasekaných
    • kokos nebo moučkový cukr k posypání

Příprava jídla

1 Formu na biskupský chlebíček o objemu 900 ml vyložte dvojitou vrstvou fólie na potraviny. Máslo, nalámanou čokoládu a cukr dvě až tři minuty rozehřívejte v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon. Rozpustit ji můžete i klasicky ve vodní lázni. Do čokolády vmíchejte skořici, nalámané sušenky a ořechy.

2 Směs vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a nechte aspoň dvě hodiny tuhnout v chladničce. Vyklopte na talíř, stáhněte fólii, poprašte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na tenké plátky.

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit jaké sušenky na tento recept použít?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Kůrková,
sušenky určitě zvolte podle vlastní chuti - jen bychom volili světlé, protože kakaové/čokoládové by tak hezky nevynikly a neutvořily by pěknou mozaiku. Můžete použít i piškoty.

Krásný den, redakce Apetitu

Přidat komentář