Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halibut po italsku

Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě intenzivněji.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Pečení: 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 600 g nových brambor
    • 4 filety z halibuta nebo jiné pevné bělomasé ryby
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje + další k podávání
    • 500 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 50 g černých oliv, přepůlených
    • 25 g piniových oříšků
    • hrst bazalkových lístků

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.

3 Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Přidat komentář