Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 636
Do 30 minut Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3152 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 389 g
Tuky 156 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší jogurtová buchta je ta, která nezabere příliš času a přesto skvěle chutná. A přesně takový je tento koláč s ovocem a drobenkou, na který nepotřebujete ani váhu, ani další zbytečné nádobí. Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. Ingredience v receptu stačí jen smíchat, vlít do formy, ozdobit ovocem, zasypat žmolenkou a péct. Jednodušší už to snad být nemůže.

Suroviny

jogurt bílý 1 kelímek
200 g
+ na vysypání formy
krupicový cukr ½ kelímku
olej ½ kelímku
nebo rozpuštěného másla + na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 1 ks
meruňkový kompot 1 ks
slitý
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 100 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce.

3

Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem.

4

Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč.

5

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Poznámka: K odměřování surovin jsme použili kelímek od 200g jogurtu. 

NĚCO NAVÍC
Místo meruněk nastrouhejte na koláč jedno až dvě oloupaná jablka a do drobenky přidejte skořici a třeba mleté ořechy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

31.03.2020 09:58

Skvělý recept, když potřebujete udělat buchtu bez složité přípravy. Buchta je rychle připravená a upečená, navíc velmi chtná. Recept budu opakovat s různými obměnami. Dělala jsem se švestkami a skořicovou drobenkou. A chutnalo moc.

21.07.2019 18:14

Výborný recept, akorát do drobenky bych dal méně másla, aby se posypka tak moc neroztekla. Jako "kelímek" jsem využíval klasický hrnek.

02.07.2019 11:18

Kolac je vyborny, jen jsem si udelala drobenku po svem hladka mouka, maslo, mlety cukr

16.04.2018 16:09

Nemělo být té drobenky trochu méně ..? Navíc se mi po koláči roztekla a nevypadá to jako drobenka ... Před týdnem jsem ji dělala podle jiného receptu, a byla to drobenka.

29.07.2017 07:40

Pekla jsem už po xté, je to naše univerzální klasika. Výborný!

25.07.2017 11:48

Tenhle recept je úplně boží, strašně jednoduchý a ať do něj nasypete jakékoliv ovoce, vždycky je výborný. My máme nejradši kyselejší druhy, protože koláč je pak takový pikantnější :)

09.02.2017 10:50

Vynikající, i když jsem použila zakysanou smetanu.

17.09.2016 22:08

Souhlasím s Agnes, byl by takový problém uvést velikost kelímku? Na každém jogurtu je přece uvedeno množství v mililitrech nebo váha v gramech. Recept je dobrý, ale připadá i absurdní uvádět u drobenky množství v gramech a u korpusu množství v "kelímcích". Velký kelímek je u mě 400 nebo 500 g, ale to by toho těsta bylo opravdu na velký plech.

20.09.2016 16:02

Omlouváme se za zavádějící označení. Máte pravdu, "velký" může znamenat pro každého něco jiného. Dříve tam ani nebylo, přidali jsme ho na základě nahlášené chyby v receptu, ale vlastně jsme tím spíše všechny zmátli ještě víc. Jedná se o větší kelímek od dvousetgramového jogurtu. Moc děkujeme za upozornění, teď už by mělo být vše v pořádku.

09.02.2017 21:28

Není třeba se omlouvat, paní měla napsat:"Prosím, o jak velký kelímek se jedná?" A na tom, že je některé množství uvedeno v gramech a jiné měřeno na kelímky, není nic absurdního.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč